This is a logo
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Konsulter
Lösningen på "brain drain" – vi knyter samman studenter och företag
Alexander Westford
2 maj 2024

I det föränderliga näringslivet och den dynamiska akademiska miljön uppstår ständigt en utmaning: övergången från universitetet till arbetslivet. För både studenter och företag kan denna innebära osäkerhet och missade chanser.

En av de största utmaningarna för universitetsstäder är "brain drain" – begåvade studenter lämnar staden efter examen för att söka karriärmöjligheter på annan ort. Detta påverkar inte bara lokalsamhället negativt, utan utgör också ett problem för företag som vill anlita denna talangpool. Många företag upplever en brist på kompetens hos nyutexaminerade, samtidigt som studenter kämpar för att hitta tjänster som matchar deras kunskaper och ambitioner.

På Studentums lista över Sveriges bästa studentstäder från mars 2024 sjönk Uppsala ännu en gång till plats 27 av 34, huvudsakligen på grund av att Uppsala bedöms vara den stad med sämst karriärmöjligheter efter examen i hela landet. Uppsala kommer även på plats 30 i rankningen av möjligheter till extrajobb. Uppstuk tar sig an utmaningen och förnyar sättet för studenter att få tillgång till arbetsmöjligheter under och efter studierna.

Så hur åstadkommer vi detta?

Vårt team samarbetar nära universitetet för att hitta lovande studenter och koppla samman dem med företag som söker ny kompetens. Genom samverkan med akademin säkerställer vi att studenterna har rätt kunskaper för att lyckas inom sina områden.

Vidare samarbetar vi nära med företag för att förstå deras specifika behov och kultur, vilket möjliggör matchning av kandidater som inte bara har rätt kompetens utan också delar företagets värderingar och vision. Genom ömsesidig förståelse kan vi skapa långsiktiga samarbeten som gynnar båda parter.

I grunden är Uppstuk mer än en matchningstjänst – den är en katalysator för utveckling och förnyelse. Genom att ge studenter chansen att nå sin fulla potential och koppla samman företag med topptalanger formar vi om landskapet för studentkonsulting och banar väg för framtiden.

Alexander Westford

Från vår
Blogg
Lösningen på "brain drain" – vi knyter samman studenter och företag
I det föränderliga näringslivet och den dynamiska akademiska miljön uppstår ständigt en utmaning: övergången från universitetet till arbetslivet. För både studenter och företag kan denna innebära osäk...
Gå stärkta framåt – vi har svårfångade kompetenser
Att lyckas med onboarding på distans
Vad innebär det att bli rekryterad?