This is a logo
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Söka jobb
Så funkar processen
Niklas Fröling
13 oktober 2019

På Uppstuk matchar vi din unika kompetens med intressanta företag inom flera olika branscher. Vi kan hjälpa dig oavsett om du befinner dig mitt i studierna, hunnit ta examen eller redan har foten ute i arbetslivet. Hos oss har du möjligheten att arbeta som konsult men också hitta drömjobbet via en direktrekrytering. Är du nyfiken på att veta mer om hur vi går tillväga? Nedan har vi samlat en steg för steg förklaring om hur processen går till! Läs gärna även om vad det innebär att arbeta som konsult via oss och hur det skiljer sig från en direktrekytering nedan.

Rekryteringsprocessen startar så fort du skickat in en ansökan till ett jobb du är intresserad av. Vi går igenom ansökningarna löpande, och om du är en av de kandidater som bäst matchar tjänsten, kontaktar vi dig för ett kort telefonmöte. Går du vidare i rekryteringsprocessen följer sedan ett möte hos oss, referenstagning och som ett sista steg – ett möte hos företaget. Nedan guidar vi dig genom de olika stegen!

1. Registrera dig eller logga in på ditt befintliga konto och sök ett jobb som intresserar dig.

Vi rekommenderar alltid att du söker ett jobb så snart som möjligt eftersom vi går igenom ansökningar löpande i den ordning de kommer in. Sen är det bara att hålla tummarna för att du blir kallad på ett möte!

Läs mer om våra tips för ett bra cv innan du skickar in din ansökan.

2. Första urvalet

Vi går igenom samtliga ansökningar, och kontaktar de kandidater som bäst matchar tjänstens kravprofil. Är du inte en av de som gått vidare får du återkoppling per mail. Vårt mål är att återkoppla snarast möjligt, dock senast inom två veckor efter att du har skickat in din ansökan.

3. Telefonmöte

Om du är en av de sökande som gått vidare i rekryteringen så kontaktar vi dig för en kortare avstämning per telefon. Syftet med samtalet är att få veta lite mer om dig helt enkelt. Har du blivit uppringd får du återkoppling via telefon eller mail inom en vecka gällande nästa steg i rekryteringsprocessen.

4. Möte hos Uppstuk

Om du är en av de som vi anser är mest lämpade för tjänsten så kontaktar vi dig för ett personlig möte där du får träffa en av våra rekryterare. Vi vill inte bara veta mer om dina kompetenser och erfarenheter. Vi är även intresserade av vem du är och vad du har för drömmar och ambitioner för att vi ska kunna hjälpa dig att hitta en tjänst och en arbetsgivare som passar just dig. Läs mer om hur du förbereder dig inför intervjun.

5. Möte hos kund

Tillsammans med kunden går vi igenom din profil, och diskuterar hur denna matchar företagets förväntning. Kunden beslutar därefter om du går vidare för ett personligt möte. Innan mötet kommer du att få stöttning från Uppstuks rekryterare för att på bästa möjliga sätt förbereda dig inför mötet hos kund. På mötet kommer även din rekryterare att närvara. Vi håller löpande kontakt med dig under hela rekryteringsprocessen, så att du ständigt vet hur långt vi har kommit i processen och om du fortfarande är aktuell för tjänsten.

5. Referenser

Är du en av slutkandidaterna så kontaktar vi alltid de referenser som du angett i din ansökan.

6. Anställning

Om allt går vägen blir det du som erbjuds tjänsten, och då är det dags att skriva avtal. Är det ett konsultuppdrag skrivs avtalet mellan dig och Uppstuk, och du får en dedikerad konsultchef som finns till för att stötta dig under ditt uppdrag. Är det istället en direktrekrytering skriver du avtal direkt med företaget, men vi finns kvar som stöttning under de första 6 månaderna i din anställning.

Varmt välkommen till oss önskar teamet på Uppstuk!

Niklas Fröling

Från vår
Blogg
Lösningen på "brain drain" – vi knyter samman studenter och företag
I det föränderliga näringslivet och den dynamiska akademiska miljön uppstår ständigt en utmaning: övergången från universitetet till arbetslivet. För både studenter och företag kan denna innebära osäk...
Gå stärkta framåt – vi har svårfångade kompetenser
Att lyckas med onboarding på distans
Vad innebär det att bli rekryterad?