This is a logo
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse.
Företag
Hyr en konsult
Niklas Fröling
12 september 2019

Uppstuk är ett bemannings- och rekryteringsföretag som matchar företag med vårt breda kandidatnätverk av akademiker. Vi är verksamma inom flera områden som bland annat IT, Life science och ekonomi, och kan erbjuda både juniora och seniora profiler enligt dina önskemål och behov. Vår tjänst flexkompetens hjälper dig vid arbetstoppar, med deltidstjänster och heltid.

Vi på Uppstuk har en långtgående historia av att hjälpa företag hitta sina nya talanger och fördelarna är många. Genom att hyra in en konsult innan du väljer att anställa får du möjlighet att prova konsultens förmåga för jobbet i praktiken. När du sedan har hittat rätt, har du möjligheten att överta anställningen.

En annan fördel är att du via vår bemanningslösning endast betalar för de timmar du nyttjar samt att du uppnår maximal flexibilitet i din verksamhet. Det innebär att vi exempelvis hanterar tidrapportering, löneadministration, betalar semesterersättning, arbetsgivaravgift och sjuklön. Du slipper det administrativa arbetet, och kan fokusera på din verksamhet.

När du bemannar via Uppstuk är det viktigt för oss att du känner dig trygg. Vi värdesätter våra kunder högt och eftersträvar att tillsammans hitta den lösning som funkar bäst för er. Oavsett om du önskar att hyra in konsulter för kortare period under arbetstoppar, på deltid eller heltid hjälper vi dig via vår tjänst flexkompetens. Hos oss har ni också en tydlig kontaktperson som ni alltid kan vända er till. Detta stöd finns kvar under hela uppdragets gång och även efteråt.

Vi är specialister på bemanning, när du söker kvalificerad kompetens kan vi hjälpa dig. Kontakta oss så berättar vi mer!

Niklas Fröling

Från vår
Blogg
Lösningen på "brain drain" – vi knyter samman studenter och företag
I det föränderliga näringslivet och den dynamiska akademiska miljön uppstår ständigt en utmaning: övergången från universitetet till arbetslivet. För både studenter och företag kan denna innebära osäk...
Gå stärkta framåt – vi har svårfångade kompetenser
Att lyckas med onboarding på distans
Vad innebär det att bli rekryterad?